Spread the love

Of je nu op ontelbare dates bent geweest met mensen die je online hebt ontmoet, of je nog steeds aan het voorbereiden bent op je eerste, we kunnen allemaal een beetje advies geven als het gaat om dating in de technische wereld.

1. Zorg ervoor dat je dating bio je recht doet

Het kan onnatuurlijk aanvoelen om jezelf te analyseren en je persoonlijkheid te ontleden in opsommingstekens voor je online datingprofiel. Velen van ons krimpen ineen bij de gedachte dat we onze voorkeuren, antipathieën en hobby’s op papier moeten definiëren, maar hoe meer informatie je over jezelf geeft, hoe duidelijker een afbeelding je schetst voor een potentiële match die je profiel tegenkomt. Een vaag of half afgewerkt profiel – zo weggelaten uit verlegenheid – kan verkeerd worden opgevat als verdacht. Als je niet zeker weet wat je over jezelf moet zeggen, is het geen schande om een ​​vriend of familielid te vragen je te helpen het te schrijven.

2. Dat geldt ook voor je profielfoto’s

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar probeer foto’s voor je profiel te kiezen die helder en eerlijk zijn en je in je beste licht laten zien. Die wazige foto met de echt heldere flits? Degene van jullie op vakantie in zonnebril? Of je favoriete foto aller tijden die ruim tien jaar geleden is genomen? Nee nee nee. Als je geen behoorlijke verzameling recente foto’s hebt, is het misschien de moeite waard om te investeren in een shoot met een professional als Saskia Nelson, die gespecialiseerd is in datingfoto’s.

3. Blijf veilig online

Of je nou hetero, lesbische of gay dating sites bezoekt. Zo nu en dan duikt er een horrorverhaal op over online dating. Deze variëren van mensen die er niet uitzien als hun profielfoto’s, tot mensen die ronduit gevaarlijk blijken te zijn. Het is belangrijk dat je ergens openbaar kiest voor je eerste date, en als extra voorzorgsmaatregel zorg je ervoor dat je een vriend of familielid laat weten dat je op de date gaat, en dat je contact met hen zult opnemen zolang als alles goed gaat. Als algemene regel, vermijd mensen die onmiddellijk suggereren dat u naar hun plaats komt, of die opdringerig lijken om u te ontmoeten voordat u eerst chat. De website zelf moet ook veilig zijn. Een goede datingsite is zeker niet moeilijk te vinden. Lees recensies van mensen om een idee te krijgen over zo een site.

4. Bel, sms, tweet of neem in het algemeen niet teveel contact met ze op

Je hebt iemand ontmoet die je leuk vindt. Hoera! Je denkt waarschijnlijk de hele dag af en toe aan hen en het is normaal dat je ze wilt laten weten wat je van plan bent. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het vroeger is, en zelfs als ze je tot nu toe alle goede signalen hebben gegeven, een foto ontvangen van de quinoa-salade die je voor de lunch hebt gemaakt, of verschillende gemiste oproepen als je alleen de avond ervoor sprak, misschien genoeg om ze koude voeten te geven. Zie communicatie als het in evenwicht brengen van een aantal weegschalen: voeg slechts zoveel aan uw zijde toe als zij doen aan de uwe.

5. Laat Facebook er buiten stalken

Ik weet zeker dat velen van ons kunnen toegeven dat ze weten wat iemand voor de kost doet, waar ze hun laatste vijf vakanties hebben doorgebracht, en de namen van elk lid van hun gezin, inclusief hun hond voordat we hen zelfs hebben ontmoet. Niet omdat ze het ons in een bericht hebben verteld, maar omdat we hun relatief open Facebook-profiel hebben gevonden en vóór de datum goed hebben gekeken. Maar stel je de schaamte voor als je een klompje informatie uit je harde detectivewerk op de eerste date laat glijden? Hoe kun je rechtvaardigen dat je weet over dat hert in Berlijn waar ze je niet over hebben verteld? Eerlijk gezegd, vermijd voor je eigen zelfrespect niet te graven op hun Facebook-pagina.


Spread the love