Spread the love

Dit jaar een nieuwe taal leren? – Met deze app spreek je in slechts 3 weken

Babbel

Hoewel het voor sommige aandeelhouders misschien niet genoeg is, denken we dat het goed is om de aandelenkoers van Energizer Holdings, Inc. (NYSE: ENR) in één kwartaal met 10% te zien stijgen. Maar dat kan de minder dan indrukwekkende opbrengsten van de afgelopen drie jaar niet overschaduwen. Eerlijk gezegd is de aandelenkoers in drie jaar tijd met 23% gedaald en dat rendement, beste lezer, blijft achter bij wat u had kunnen krijgen van passief beleggen met een indexfonds.

 

In zijn essay The Superinvestors of Graham-and-Doddsville beschreef Warren Buffett hoe aandelenkoersen niet altijd rationeel de waarde van een bedrijf weerspiegelen. Een onvolmaakte maar eenvoudige manier om te overwegen hoe de marktperceptie van een bedrijf is veranderd, is door de verandering in de winst per aandeel (EPS) te vergelijken met de koersbeweging van het aandeel.

 

 

Gedurende de drie jaar dat de aandelenkoers daalde, daalde de winst per aandeel (EPS) van Energizer Holdings elk jaar met 42%. Ter vergelijking: de 8% samengestelde jaarlijkse daling van de aandelenkoers is niet zo erg als de daling van de winst per aandeel. Dus de markt maakt zich op dit moment misschien niet al te veel zorgen over de winst per aandeel – of heeft eerder een deel van de daling ingeprijsd. Met een koers / winstverhouding van 112,63 is het redelijk om te zeggen dat de markt een betere toekomst ziet voor het bedrijf.

 

De winst per aandeel van het bedrijf (in de loop van de tijd) wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding (klik om de exacte cijfers te zien).

 

Het is goed om te zien dat er in de afgelopen drie maanden een aantal belangrijke aankopen met voorkennis heeft plaatsgevonden. Dat is positief. Aan de andere kant denken we dat de omzet- en winsttrends veel zinvollere maatstaven zijn voor het bedrijf. Voordat we een aandeel kopen of verkopen, raden we altijd aan om de historische groeitrends nauwkeurig te bekijken, hier beschikbaar. App voor aandelen zijn verkocht.

 

Hoe zit het met dividenden?

 

Naast het meten van het aandelenkoersrendement, dienen beleggers ook rekening te houden met het totale aandeelhoudersrendement (TSR). Terwijl het rendement van de aandelenkoers alleen de verandering in de aandelenkoers weerspiegelt, omvat de TSR de waarde van dividenden (ervan uitgaande dat ze werden herbelegd) en het voordeel van een eventuele kapitaalverhoging of spin-off met korting. De TSR geeft ongetwijfeld een uitgebreider beeld van het rendement van een aandeel. We merken op dat voor Energizer Holdings de TSR over de afgelopen 3 jaar -17% was, wat beter is dan het bovengenoemde koersrendement. De dividenden die door het bedrijf worden uitgekeerd, hebben dus het totale aandeelhoudersrendement gestimuleerd. Aandelen koers AMG zijn verkocht.

 

Een ander perspectief

De aandeelhouders van Energizer Holdings behaalden gedurende het jaar een totaal rendement van 7,8%. Maar dat was onder het marktgemiddelde. Aan de andere kant is dat nog steeds een winst, en het is eigenlijk beter dan het gemiddelde rendement van 1,8% over een half decennium. Dit suggereert dat het bedrijf in de loop van de tijd zou kunnen verbeteren. Hoewel het de moeite waard is om rekening te houden met de verschillende effecten die marktomstandigheden op de aandelenkoers kunnen hebben, zijn er nog andere factoren die nog belangrijker zijn. We hebben bijvoorbeeld 5 waarschuwingssignalen voor Energizer Holdings geïdentificeerd (2 zijn significant) waarvan u op de hoogte moet zijn.

 

 


Spread the love