Spread the love

Iedereen kent het wel, je zoekt een product op maar je wil kijken waar de laagste prijs te krijgen is. Je vult eerst wat gegevens in, nadat de verwerking is afgerond worden de offertes aan de gebruiker gepresenteerd, meestal in volgorde van goedkoopste product eerst. Vergelijken is dus makkelijk geworden, maar voor welke producten is het allemaal mogelijk?

  • Beide soorten offertes en polisvergelijkingssites stellen de gebruiker in staat om prijzen en premies te vergelijken, maar alleen de gecentraliseerde sites laten een diepgaande polisvergelijking toe en om wijzigingen aan te brengen in de oorspronkelijk ingevoerde gegevens.
  • Lokaal gecentraliseerde vergelijkingen stellen de gebruiker in staat om premies te vergelijken en ook om de voorstellen aan te passen, dekkingen toe te voegen of te verwijderen en een polis op maat te maken voor een bepaalde bedrijfsbehoefte.
  • Schrapersites staan dit niet toe, omdat ze alle informatie vooraf nodig hebben en eisen dat de gebruiker voor het offerteproces opties of extra dekkingen kiest.

Vergelijken kan veel geld schelen voor dure verzekeringen of andere producten

In die zin bieden ze alleen een reeks van premium prijzen en bijhorende polisvoorwaarden waaruit de gebruiker kan kiezen. De scraper sites voorzien niet in het vergelijken van polisdekkingen, terwijl een gecentraliseerde lokale verwerkingssite alle informatie bij de hand heeft voor een volledige vergelijking van de polissen en de dekkingen.

Deze kenmerken zijn niet beschikbaar voor een vergelijkingssite die gebruik maakt van onderschrijving op afstand. Om dit te doen is het noodzakelijk dat de gebruiker elke afzonderlijke site bezoekt, de aanpassingen uitvoert en terugkeert naar de vergelijkingssite om offertes te vergelijken, alvorens het proces te herhalen, wat uiteraard zeer tijdrovend is.

Prijsvergelijken voor verschillende producten mogelijk, online advies ook

De veiligheid moet een zorg zijn voor iedereen die gebruik maakt van commerciële verzekeringsvergelijkingssites. Hoewel alle vergelijkingssites gebruik maken van beveiligde servers en SSL-aansluitingen voor de overdracht van de verstrekte informatie over het bedrijf, zal een gecentraliseerde verwerkingssite van nature veiliger zijn.

Met scraper sites worden uw gegevens mogelijk doorgegeven aan tot vijftig of meer verschillende sites op het web, die elk in elk stadium van de gegevensoverdracht, inclusief de betaling, kunnen worden gecompromitteerd. Bovendien is het doorgeven van uw gegevens aan vijftig bedrijven in feite het toevoegen van uw bedrijfsgegevens aan vijftig mailinglijsten.

Tegenwoordig is vergelijken heel normaal geworden voor dit soort producten

Kortom, de gebruikerservaring is veel sneller en informeler voor zakenmensen die commerciële verzekeringsoffertes willen vergelijken als ze gebruik maken van een gecentraliseerde prijsvergelijkingswebsite waar alles op één plaats staat.

  • Er kunnen betere deals worden gesloten vanaf een gedistribueerde verwerkingssite, maar het proces is lang en duurt te lang met te veel vragen en te veel wachttijd. Te vaak wordt er te weinig polisinformatie met de offertes meegegeven, zodat de aspirant-koper met kennis van zaken kan beslissen welk zakelijk verzekeringsproduct hij of zij wil kopen.

Spread the love