Spread the love

Ons bestaan is behoorlijk groot en omdat het zo is, zijn er een heleboel verschillende energieopties die we als soort kunnen nastreven. Als het gaat om energie is er niet echt een goede of een verkeerde manier, maar eerder een heleboel verschillende manieren. Uit onderzoek van Beste-Energievergelijker.com bleek dat energieleveranciers qua prijsstelling behoorlijk dicht bij elkaar liggen.

Welke manieren hebben energieleveranciers beschikbaar?

We hebben een gedetailleerde lijst van alternatieve energiebronnen opgesteld voor onze lezers om een beter inzicht te krijgen in alle verschillende soorten energieopwekking die op dit moment voor ons beschikbaar zijn.

  • Sommige van deze alternatieve energiebronnen heb je al gehoord en andere zullen je sokken uittrekken. U weet bijvoorbeeld heel goed over olie en hoe we daar energie uit halen, maar wist u dat we eigenlijk energie uit de zon, algen, waterstof, fysieke kracht en meer kunnen halen?

Lijst met alternatieve energiebronnen

In geen enkele specifieke volgorde, om de huidige opties die we zouden kunnen nastreven in onze zoektocht naar Alternatieve Energie om olie te vervangen of aan te vullen als onze primaire energiebron, te overlopen. Te beginnen met degene die we allemaal kennen:

Oliestroomopwekking

Olie is een fossiele brandstof die van nature in de aarde zelf bestaat. Van olie die wordt gevonden in ondergrondse bassins tot microfragmenten die vastzitten in rotsen en zand; Oil Power Generation heeft de mensheid van het begin van de 20e eeuw en zal ons waarschijnlijk door de 21e eeuw heen blijven springen!

Kolenstroomopwekking

Coal Power Production is de volgende van de verschillende energieopties die we gaan dekken en het is een algemeen bekende bron van energieopwekking; maar door een universeel geschilderd negatief beeld van steenkoolwinning, zijn velen zeer terughoudend om door te gaan met de winning van steenkool.

Kolenmijnen uit het verleden zorgden vroeger voor aanzienlijke milieuschade en als de mijnbouw eenmaal voltooid was, zou het ontgonnen landschap voor altijd “veranderd” worden. Met nieuwe en geavanceerde schone kolentechnologie kan dat beeld van vuile steenkool echter snel tot het verleden gaan behoren.

Waterkrachtproductie

Dit is een nette versie van onze Alternatieve Energie Bronnen Lijst en het is wat de naam impliceert – Waterkrachtproductie. Stel je voor dat je het overgrote deel van onze energiebehoefte kunt halen uit goed ouderwets water! Welnu, het is mogelijk en wetenschappers zijn hard aan het werk om een realistische en duurzame manier te ontwikkelen om natuurlijke energie uit de manipulatie en beweging van water te halen. Klinkt futuristisch weet ik, maar wacht maar af, want de toekomst wordt echt futuristisch!


Spread the love